Srbiju i Rusiju povezuju i lutke /foto/

© Foto : Pozorište Duško RadovićLutkarska predstava Patuljak Nosonja
Lutkarska predstava Patuljak Nosonja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protokol o četvorogodišnjoj pozorišnoj i kulturnoj saradnji između Malog pozorišta „Duško Radović“ i ruskog Pozorišta lutaka iz Samare potpisan je u Beogradu.

Na konferenciji za novinare povodom gostovanja ruske lutkarske predstave „Patuljak nosonja“ protokol su sklopili direktorka samarskog Pozorišta lutaka Olga Dikušina i v. d. direktora Malog pozorišta „Duško Radović“ Aleksandar Nikolić.

© Foto : Pozorište Duško RadovićOlga Dikušina i Aleksandar Nikolić potisali protokol
Srbiju i Rusiju povezuju i lutke /foto/ - Sputnik Srbija
Olga Dikušina i Aleksandar Nikolić potisali protokol

Na osnovu dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije i Ministarstava kulture dveju prijateljskih zemalja i pozorišno-kulturnih interesa, potpisanim protokolom će biti obezbeđena gostovanja najvrednijih i umetnički najrelevantnijih scenskih ostvarenja za decu Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda i samarskog Pozorišta lutaka iz Samare, kao i saradnja reditelja, scenografa, kompozitora i razmena tekstova i drugih vidova pozorišnog stvaralaštva.

© Foto : Pozorište Duško RadovićLutkarska predstava "Patuljak nosonja"
Srbiju i Rusiju povezuju i lutke /foto/ - Sputnik Srbija
Lutkarska predstava "Patuljak nosonja"

Gostujuću predstavu „Patuljak nosonja“, po priči Vilhelma Haufa, za samarsko Pozorište lutaka, na scenu je postavio reditelj iz Sankt Peterburga Igor Ignatijev, zaslužni ruski umetnik. Na pozornici se pored lutaka pojavljuju i glumci, a živu scenu spektakla stvorila je umetnica Ana Ignatijeva, takođe višestruko nagrađivana umetnica iz Rusije.

© Foto : Pozorište Duško RadovićNa pozornici se pored lutaka pojavljuju i glumci
Srbiju i Rusiju povezuju i lutke /foto/ - Sputnik Srbija
Na pozornici se pored lutaka pojavljuju i glumci

Potpisivanju protokola prisustvovali su i Denis Krugov, ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu i Slobodana Marković, idejni tvorac Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici i koordinator evropskih festivala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala