Trampov savetnik: Rusija nam nije saveznik

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteKapitol hil
Kapitol hil - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan rekao je da ne smatra Rusiju američkim saveznikom, ali da zemlje mogu sarađivati u određenim situacijama, prenosi „En-Bi-Si“.

Političar je istakao da je operacija likvidacije „lidera“ DAEŠ-a Abu Bakra el Bagdadija jedan od primera saradnje Rusije i SAD. Bez obzira na to, Rusija i dalje predstavlja pretnju Sjedinjenim Državama, naglasio je savetnik predsednika SAD Donalda Trampa.

„Kada se naši interesi poklapaju sa interesima Rusije, nema razloga da ne sarađujemo. Na primer, prošle noći su se interesi poklopili“, rekao je O’Brajan.

Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potvrdio da je El Bagdadi likvidiran. Prema njegovim rečima, tokom subotnje operacije terorista se razneo samoubilačkim pojasom, ali je ipak brzo i precizno identifikovan. 

El Bagdadi, čije je pravo ime Ibrahim Avad Ibrahim el Badri, poznat je kao vođa terorista od 2014. godine, kada je iz džamije u zarobljenom Mosulu proglasio stvaranje „islamskog kalifata“ na Bliskom istoku. Od tada su mediji više puta objavljivali informacije o njegovoj likvidaciji, ali one nisu potvrđene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala