Pentagon: Američki vojnici štitiće naftna polja u Siriji

© AP Photo / Baderkhan AhmadKonvoj američkih vojnih vozila u blizini grada Kamišli na severu Sirije
Konvoj američkih vojnih vozila u blizini grada Kamišli na severu Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington će štititi naftna polja u Siriji i silom će reagovati na pokušaje drugih strana da ih zauzmu, izjavio je šef Pentagona Mark Esper.
„Sjedinjene Američke Države će zadržati kontrolu nad naftnim poljima na severoistoku Sirije. Dok je (vođa terorističke grupe DAEŠ) El Bagdadi bio živ, ta su polja bila izvor finansijskih sredstava DAEŠ-a, koja su podržavala njegove operacije“, rekao je ministar novinarima u Vašingtonu.

Esper je dodao da će „oružane snage Sjedinjenih Američkih Država davaće ozbiljan odgovor svim snagama koje im budu pretile“.

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijeNaftne cisterne u blizini Dejr el Zora, 10 km istočno od Majadina, deo američke ilegalne operacije izvoza nafte iz Sirije
Pentagon: Američki vojnici štitiće naftna polja u Siriji - Sputnik Srbija
Naftne cisterne u blizini Dejr el Zora, 10 km istočno od Majadina, deo američke ilegalne operacije izvoza nafte iz Sirije

Sirijska državna televizija saopštila je u subotu da se konvoj američkih trupa vratio iz Iraka u sirijsku provinciju Hasaka na severoistoku zemlje, a u nedelju je objavljeno da je El Bagdadi likvidiran.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala