Novi projekat Ruske humanitarne misije u Srbiji

© Foto : Ruska humanitarna misijaAmbulantna kola
Ambulantna kola  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Realizacija projekta Srpsko-ruska mobilna klinika, u okviru koga će ruski i srpski lekari u toku deset dana posetiti deset naselja u opštinama Vrbas i Mali Iđoš, počinje 1. novembra u saradnji Opštine Vrbas, njihovog doma zdravlja i Ruske humanitarne misije.

Ovaj projekat je jedan od najvažnijih projekata Ruske humanitarne misije u 2019. godini, a posebno je značajan za najstariju populaciju ovog kraja, kojima je otežan dolazak do medicinskih ustanova. Zahvaljujući ovom projektu sve strukture socijalno ugroženih mogu proći lekarske preglede i dobiti kvalitetnu medicinsku pomoć, navodi se u saopštenju.

Kao važan aspekt ovog projekta javlja se i korišćenje novog vozila „mobilne klinike“, opremljenog specijalno za ovakve projekte i pripremljenog za prijem i pružanje medicinske pomoći u teško dostupnim krajevima. Zahvaljujući karakteristikama „mobilne klinike“ u toku deset dana rusko-srpska lekarska ekipa će posetiti deset naselja u opštinama Vrbas i Mali Iđoš i uraditi više od 200 pregleda. Sastav ovakve ekipe će činiti dva lekara, prevodilac i pomoćno medicinsko osoblje.

U saopštenju se navodi da ovo nije prva akcija ovakvog tipa. Dosad su slični projekti realizovani u Zlatiborskom okrugu, u opštini Požega, u Šumadijskom okrugu, u gradu Kragujevcu i okolini, u Srednjebanatskom okrugu, u opštinama Žitište, Sečanj i Nova Crnja, gde je sa velikim uspehom realizovan projekat srpsko-ruske mobilne klinike i urađeno preko 2.000 pregleda.

Svečani početak projekta planiran je u zgradi Opštine Vrbas 1. novembra u devet časova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala