Gori Stara planina: Veliki požar iz Bugarske proširio se na srpski deo (video)

Pratite nas
Požar koji je juče izbio u Bugarskoj i proširio se na srpski deo Stare planine i dalje bukti, a ekipe vatrogasaca su na terenu i pokušavaju da ugase vatru, potvrđeno je „Južnim vestima“ u pirotskom Štabu za vanredne situacije.

Po svedočenju meštana, požar se u toku noći spustio ka selu Dojkinci i strogom rezervatu prirode Arbinje, gde je nepristupačan teren, pa vatrogasna vozila ne mogu da priđu.

Sreten Savov iz Štaba za vanredne situacije, koji je u toku noći bio na terenu zahvaćenom požarom, kaže da vatra trenutno ne ugrožava kuće i stanovništvo, prenose „Južne vesti“.

Sektor za vanredne situacije je angažovan, stupili smo u kontakt sa predstavnicima mesnih zajednica Topli Do i Dojkinci. Požar je u njihovom ataru, ali je daleko od naselja. Jedinice vatrogasaca su na terenu, puno je meštana i dobrovoljaca koji pomažu, a angažovani su i šumari, kaže Savov.

On je potvrdio da je vatra buknula sa bugarske strane planine, a po njegovim rečima, srazmere požara su velike.

„Vatra je poprilično velika i potrebne su velike snage za saniranje požara. Čekamo instrukcije Sektora za vanredne situacije MUP-a“, kaže Savov.

Podsetimo, na Staroj planini po svedočenju meštana gore trava i nisko rastinje, a nepristupačan teren otežava gašenje požara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala