Rusija protiv mogućeg povlačenja SAD iz Sporazuma o otvorenom nebu

© Flickr / AirwolfhoundAmerički izviđački avion Boing OC-135B "open skajz"
Američki izviđački avion Boing OC-135B open skajz  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će se suprotstaviti mogućem povlačenju Sjedinjenih Američkih Država iz Sporazuma o otvorenom nebu, ovaj dokument omogućava sprečavanje konflikta i sukoba u vazduhu, izjavio je za Sputnjik član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič.
„Rusija će se, naravno, usprotiviti povlačenju SAD iz Sporazuma o otvorenom nebu ako se potvrde izveštaji medija. Odsustvo ovog sporazuma dovešće do povećanja rizika od sukoba na nebu zbog nesporazuma. Neće biti mogućnosti za sprečavanje slučajnih konfliktnih situacija u vazduhu i to je veoma opasno“, objasnio je Klincevič.

Prema rečima ruskog senatora, sve strane sporazuma, a ne samo Rusija, zainteresovane su za očuvanje Sporazuma o otvorenom nebu.

Ranije je list „Volstrit džurnal“, pozivajući se na dva izvora u administraciji, saopštio da je američki predsednik Donald Tramp potpisao dokument o nameri Sjedinjenih Američkih Država da se povuku iz Sporazuma o otvorenom nebu. Bela kuća je odbila da komentariše ove informacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala