Erdogan: Likvidacija lidera DAEŠ-a — prekretnica u borbi protiv terorizma

© AP Photo / Presidential Press ServicePredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Likvidacija lidera terorističke grupe DAEŠ, Abu Bakra el Bagdadija, predstavlja prelomnu tačku u zajedničkoj borbi protiv terorizma, kojoj će Turska nastaviti da daje svoj doprinos, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
„Ubistvo lidera DAEŠ-a predstavlja prekretnicu u našoj zajedničkoj borbi protiv terorizma. Turska će i dalje podržavati protivterorističke napore, kao što je to činila i u prošlosti. Plativši najskuplju cenu u borbi protiv DAEŠ-a, Radničke partije Kurdistana i drugih terorističkih organizacija, Turska pozdravlja ovaj razvoj događaja“, napisao je Erdogan na svom nalogu na Tviteru.

On je dodao da će „odlučna borba protiv terorizma u duhu savezništva doneti mir čitavom čovečanstvu“.

​Ranije je američki predsednik Donald Tramp potvrdio da je El Bagdadi likvidiran. Prema njegovim rečima, tokom subotnje operacije američke vojske lider terorista se razneo, ali je ipak uspelo da se „brzo i tačno identifikuje“. Pritom je Tramp zahvalio Rusiji, Turskoj, Siriji i Iraku na pomoći u likvidaciji lidera DAEŠ-a.

Tramp nije saopštio odakle su doputovale američke specijalne snage koje su učestvovale u operaciji, ali je precizirao da je reč o bazi „u prijateljskoj zemlji“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala