Protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu

Pratite nas
U Beogradu je danas održan još jedan protest pod nazivom „Jedan od pet miliona“, koji je završen kod zgrade RTS-a lepljenjem plakata sa porukom podrške uzbunjivačima i paljenjem baklji.

Posle okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta, učesnici protesta krenuli su u šetnju Vasinom, Kralja Milana, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra i Takovskom, do zgrade RTS-a.

Među okupljenima su bili i predstavnici Saveza za Srbiju Borko Stefanović, Marko Bastać, Vuk Jeremić i Nebojša Zelenović, a ispred zgrade RTS-a organizatori su kritikovali direktora javnog servisa Dragana Bujoševića, zato što, kako su naveli, RTS i danas ćuti, kao što je ćutao 90-tih godina prošlog veka.

Pozvali su uzbunjivače da ukazuju na kriminal i korupciju, a građane u bojkot institucija i, kako su rekli, lažnih izbora, preneo je Tanjug.

Na početku protesta kod Filozofskog fakulteta učesnicima, od kojih su neki nosili maske, skrećući tako pažnju na to što je Beograd ovih dana bio jedan od najzagađenijih gradova u Evropi, su se obratili studentkinja Valentina Reković i Milan Dulanović.

U šetnji su demonstranti zastali kod zgrade Predsedništva u Kralja Milana i kod zgrade Privredne komore Srbije u Resavskoj ulici, a posle završetka protesta pozvali su učesnike da prođu kroz Pionirski park, u znak podrške ratnim veteranima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala