Međunarodni diktat Ruskog geografskog društva ujedinio veći deo prostora bivše Jugoslavije

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRuski ministar odbrane i predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu sa studentima rešava test o poznavanju ruske geografije
Ruski ministar odbrane i predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu sa studentima rešava test o poznavanju ruske geografije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Projekat „Međunarodni diktat“ sprovodi Rusko geografsko društvo, na čijem je čelu general Sergej Šojgu, a održavanje manifestacije podržao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Sjajan odziv u prošlosti potvrdio je neophodnost i potrebu postojanja ovakve manifestacije. Prethodnih godina, ideja je postala opšte prihvaćena u regionu. Od skromnog testa iz geografije, manifestacija je izrasla u pravi praznik geografije, koji je ujedinio veći deo prostora nekadašnje Jugoslavije.

Ove godine, Geografski diktat će biti realizovan u Makedoniji (Skoplje), Srbiji (Beograd — dve lokacije, Zrenjanin, Ivanjica, Brus i Štrpce), Crnoj Gori (Podgorica) i Bosni i Hercegovini (Banjaluka, Mostar i Pale).

Uspeh manifestacije je podstrek Centru Ruskog geografskog društva da u saradnji sa svojim partnerima ubuduće radi još intenzivnije na popularizaciji i omasovljenju Diktata u regionu Balkana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala