Makron razgovarao sa Putinom: Dogovor sa Turskom o Siriji pozitivna stvar

© AP Photo / Alexei DruzhininPredsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na sahrani bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka u Parizu
Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na sahrani bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron je u telefonskom razgovoru sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom veoma pozitivno ocenio dogovor Rusije i Turske o Siriji, saopšteno je iz Kremlja.

„Makron je pozitivno ocenio postignut dogovor Rusije i Turske. Memorandum o razumevanju iz Sočija predstavlja dobar osnov za stabilizaciju situacije u dolini reke Eufrat i doprineće rešavanju sirijske krize u celini“, navodi se u saopštenju.

Iz Kremlja navode i da je Putin tokom telefonskog razgovora Makronu objasnio sve detalje memoranduma, kao i da je prilikom pisanja tog dokumenta velika pažnja posvećena interesima svih strana.

Predsednici su takođe izrazili nadu da će se prva sednica Ustavnog komiteta Sirije u Ženevi završiti izuzetno konstruktivno i da će dati određene rezultate.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala