„Težina lanaca 3“ započinje evropsku turneju

© Foto : Youtube/Boris MalagurskiTežina lanaca 3
Težina lanaca 3 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Filmsko ostvarenje srpsko-kanadskog producenta i režisera Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ biće premijerno prikazana večeras u Beču.

To je početak evropske turneje u okviru koje će film biti prikazan u 14 gradova zapadne Evrope. Karte za večerašnju projekciju su rasprodate, baš kao i karte za prikazivanje filma u Cirihu. „Težinu lanaca 3“ moći će da pogleda i publika u Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Luksemburgu i Sloveniji. Posetioci će imati priliku da posle projekcije razgovaraju s Malagurskim.

On očekuje da će se publici dopasti film i da će ih podstaći da šire svest i da utiču da se stvari sistemski menjaju.

„Često kažu da jedan film ne može mnogo da promeni. Ne može film, ali mogu ljudi podstaknuti snažnom porukom koju nosi ovaj film“, rekao je Malagurski za Sputnjik.

Inače, „Težina lanaca 3“ deo je dokumentarne trilogije koja daje odgovore kako vojno-industrijski kompleksi, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i opstanak.

Sagovornici Malagurskog su filozof Noam Čomski, ekonomista Džefri Saks, premijerka Islanda Katrin Jakobsdoutir, novinar Jovan Memedović, dr Nele Karajlić, načelnica Onkološkog instituta Srbije Danica Grujičić, klimatolog Vladimir Đurđević i profesor Miladin Ševarlić. Oni kroz analizu NATO bombardovanja SR Jugoslavije pokušavaju da inspirišu javnost da nešto preduzme.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala