Amerika šalje dodatnu vojsku u Siriju radi zaštite naftnih polja

© AP Photo / Hammurabi's Justice NewsSirijski pobunjenici u Tanfu
Sirijski pobunjenici u Tanfu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane SAD šalje dodatne snage na severoistok Sirije radi zaštite naftnih polja od militanata terorističke grupe DAEŠ-a, navodi se u saopštenju pres-službe Pentagona.

„SAD jačaju svoje pozicije, u koordinaciji sa partnerima iz koalicije ’Snaga demokratske Sirije‘, dodatnim vojnim snagama i sredstvima kako bi sprečile da naftna polja dođu u posed DAEŠ ili nekog drugog destabilizacionog subjekta“, navodi se u dokumentu.

„Jedno od najznačajnijih dostignuća SAD i naših partnera u borbi protiv DAEŠ-a jeste stavljanje pod svoju kontrolu naftnih polja u istočnoj Siriji, koji su bili najveći izvor prihoda DAEŠ-a“, dodali su u pres-službi Pentagona.

U Pentagonu su kazali da se nastavlja operacija borbe protiv terorista.

„Treba da lišimo DAEŠ prihoda, čime bismo garantovali nepostojanje mogućnosti njegovog povratka“, zaključili su u Ministarstvu odbrane SAD.

Ranije je američki lider Donald Tramp izjavio da američke vlasti neće dozvoliti militantima povratak kontrole nad naftnim poljima na severoistoku Sirije i da nameravaju da ih zadrže pod svojom kontrolom, a da će kasnije odlučiti šta će s njima da rade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala