Alijev: Prisustvo Dodika na Samitu Pokreta nesvrstanih od velikog značaja

© Foto : SrnaIlham Alijev i Milorad Dodik
Ilham Alijev i Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uoči početka 18. Samita Pokreta nesvrstanih u Kongresnom centru u Bakuu, srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika dočekao je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Alijev je naglasio da mu je velika čast što se Dodik odazvao pozivu za učešće na Samitu Pokreta nesvrstanih, te da je njegovo prisustvo na tom skupu od velikog značaja.

Dodik je zahvalio predsedniku Azerbejdžana na dobrodošlici, naglasivši da je Pokret nesvrstanih od izuzetnog značaja za ceo svet i da je važno da se neguju dobri odnosi država i vlada.

Samit Pokreta nesvrstanih biće svečano otvoren danas.

Nakon otvaranja skupa planirane su prve plenarne sednice i bilateralni susreti, dok će uveče predsednik Azerbejdžana prirediti svečani prijem u čast visokih zvanica, šefova delegacija zemalja-članica Pokreta nesvrstanih.

Dodik je sinoć doputovao u Baku, a na aerodromu su ga dočekali zamenik premijera Azerbejdžana Ali Ahmed i zamenik ministra inostranih poslova Nadir Huseinov, koji su mu poželeli dobrodošlicu.

Predstavnici Vlade Azerbejdžana istakli su da je Dodik veoma važan gost na ovogodišnjem Samitu Pokreta nesvrstanih.

Srpski član Predsedništva BiH zahvalio je predstavnicima Vlade Azerbejdžana na dočeku, kao i na dosadašnjoj saradnji i prijateljskom odnosu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala