Vučić: Takve političke lažove svet nije video

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će „kao pitbul“ narednih godinu dana insistirati na odgovoru o navodnom trovanju članova izborne komisije na Kosovu koji su prebrojavali glasove iz centralne Srbije, kao i da će sledeće godine o tom navodnom trovanju govoriti pred UN.

„Takve političke lažove svet nije video. Ta doza bezobzirnosti, da normalnu zemlju optužuju za tako nešto, nije viđena. A onda dođe stručnjak Kurti da priča o normalizaciji odnosa sa Srbijom“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara o brojanju glasova iz Srbije u zaštitnim odelima.

On je kazao da je pitao EU šta oni u Briselu misle, da li se radi o antraksu ili novičuku, i kazao da mu se čini kao da su dobili variola veru.

„Još me nisu obavestili o tome“, rekao je Vučić.

Njima je, kako je istakao presednik Srbije, problem što je jasno procenio zašto su celu farsu napravili.

„Neću ih pustiti, iako će se truditi da prikažu da se radi o pesticidu, da smisle da je postojao neki smisleni razlog, iako je jasno da nije bilo ništa infektivno. To su radili iz političkih razloga“, naglasio je on.

Na pitanje da li je tačno da mu je specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel eksplicitno tražio priznanje Kosova, a zauzvrat nudio investicije, Vučić je rekao da je sa njim imao pozitivan i dobar razgovor i da neće da odgovara na nagađanja i pretpostavke koje se pojavljuju u javnosti.

„Vi mislite da nam je neko drugi nešto drugo nudio, pošto slušam priče kako je podela izdaja? Nama niko ništa ne nudi, sem da priznamo nezavisno Kosovo u celini granica nezavisnog Kosova. Ako znate nekog da mi je nešto drugo ponudio, pokažite mi ga“, rekao je Vučić.

On je zatražio i da mu pokažu onog kome je navodno obećao da će da prizna nezavisnost Kosova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala