Poruka antinuklearnih skafandera: Vaša ruska braća hoće da nas pobiju!

© Foto : RTSSpecijalna zaštitna oprema za brojanje glasova iz centralne Srbije
Specijalna zaštitna oprema za brojanje glasova iz centralne Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snimak na kojem se vidi kako članovi centralne izborne komisije na Kosovu i Metohiji klasifikuju glasački materijal pristigao iz Srbije, obučeni u zaštitna odela koja se koriste protiv biohemijskog otrova, obišao je svet.

Deo glasačkog materijala, zbog kojeg su isključivo albanski članovi CIK-a navodno imali gušenje i čudan svrab, analiziran je na infektivnoj klinici u Prištini gde je utvrđeno da u njemu nema nikakvih štetnih agenasa.

Ni to nije bilo dovoljno, pa je isti materijal poslat u inostranstvo na novu „detaljniju kontrolu“. Sama činjenica da je međunarodna zajednica prihvatila da se izborni materijal ispita, mnoge je iznenadila, a najviše Srbiju.

Ni marketing ni spin, već — glupost

Da li je sve ovo isključivo marketinški potez Prištine i koja mu je dublja svrha?

Cvijetin Milivojević, direktor agencije za javno mnjenje i pi-ar marketing „Pragma“, za Sputnjik kaže da je ovo prevazišlo marketing, kao i da je u pitanju klasična propagandna akcija smišljena sa ciljem da se pre svega stavi sumnja na rezultat Srpske liste.

„Mi smo sada svedoci jedne priče u kojoj je baš sve moguće. Dakle, i da se u antinuklearnim skafanderima broje glasovi kako bi se poslala poruka da su Srbi delovali hemijskim otrovima i iskoristili pomoć braće Rusa, koji su to navodno činili po Velikoj Britaniji. Sada su, eto, Srbi po tom scenariju pokušali da otruju članove CIK-a“, kaže Milivojević.

Naš sagovornik dodaje da je sve ovo tako providno, pa čak i smešno, tako da ga je na ozbiljan i stručan način glupo i komentarisati.

„Ovo nije nikakav dovitljiv marketing, niti spin. Reč je o klasičnoj brutalnoj propagandi u kojoj neko pokušava da se smeja u lice i celoj međunarodnoj zajednici, a kao što se vidi, deo te zajednice ne samo da guta udicu, već je i forsira. Time pokazuju da su saučesnici u celoj maskaradi“, smatra naš sagovornik.

NATO-u ne smeta laž 

Na pitanje koji je razlog ovakvog ponašanja međunarodne zajednice kada je i njoj jasno da je u pitanju laž, Milivojević odgovara:

„Njihov interes više je nego jasan. Zašto bi odustali od svog projekta koji se zove zaokruživanje nezavisnosti Kosova? Sve što Priština čini u tom pravcu vodeće zemlje NATO će podržati. I tu nema traženja nikakve istine ili pravde.“

Prema njegovim rečima, paradoks svega je odmah uočljiv, jer u izbornoj komisiji postoje najmanje tri osobe koje su srpske nacionalnosti.

​„Dakle, taj koji je hteo da ih otruje, otrovao bi i pripadnike svoga naroda. Više je nego jasno da Albanci žele da smanje broj glasova Srpske liste, da bi na mišiće preko cenzusa ugurali važnog koalicionog partnera Badžeta Pacolija“, mišljenja je Milivojević.

Već viđeno

Milivojević podseća da ovo nije prvi put da Priština i njihovi zapadni mentori ovo rade. On podseća da je 1990. godine, kad je došlo do promene Ustava Srbije, ilegalno formiran takozvani „Kačanički ustav“ od odmetnutih delegata tadašnje Skupštine Kosova i Metohije. To je bio presedan i faktički su na ulici formirali nešto što su nazvali „ustav Kosova“ i proglasili su neku vrstu samostalnosti.

„To proleće takođe su obeležila masovna trovanja po potpuno istom scenariju kao danas. Ona su se isključivo dešavala među đacima i studentima albanske nacionalnosti, iako su te ustanove pohađali i Srbi. U pitanju je bilo oko 7.000 albanske mladeži i nijedan Srbin. I tada su postojale instalirane nemačke, američke i britanske kamere pred tim objektima i njihove TV stanice koje su spremno čekale ’otrovane albanske đake‘“, priča on.

„To je trajalo samo dva dana, a posle toga su isti đaci uz smeh odlazili u svoje kuće“, podseća naš sagovornik.

Ipak, Milivojević zaključuje da ni aktuelna „igra trovanjem“ u Prištini ne bi bila moguća da Beograd nije prepustio organizaciju celog izbornog procesa Albancima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala