Od srpskog Kosova do spomenika Milici Rakić— tviter saveti ambasadoru SAD šta da poseti u Srbiji

Pratite nas
Novoizabrani američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri podelio je sa svojim pratiocima na Tviteru oduševljenje što će Srbija u narednih nekoliko godina biti dom njemu, njegovoj supruzi i njihovom ljubimcu. Ambasador je tom prilikom zatražio da ga srpski tviteraši posavetuju šta da proba od hrane, ali i koja mesta da poseti.

Nizali su se tvitovi, a pratioci su ga uglavnom savetovali da obiđe srpske manastire u Srbiji i da poseti Kosovo i Metohiju, a za hranu su ga upozorili da je „teška“.

Osim toga što mu je rečeno da poseti etno sela, pratioci su mu preporučili i da u Beogradu obavezno poseti razrušenu zgradu Generalštaba, Ambasadu Kine, bolnicu Dragiša Mišović, zgradu RTS-a i spomenik Milici Rakić.

„Prvo što treba da obiđete to su manastiri Kosova i Metohije koji su naši slavni srpski vladari sagradili. Usput svratite do enklava da vidite kako Srbi danas tamo žive zahvaljujući vama“, navodi se u jednom od tvitova.

Bilo je i onih koji su ga posavetovali da se vrati kući.

​„Tvoja zemlja je učinila strahovite zločine prema našem narodu i državi. I ne pokazujete nikakvog vida pokajanja i želje da nas obeštetite, da vratite oteto i da kaznite ekipu koja je vodila antisrpsku politiku. Vi ste neprijatelji srpskog naroda.“

U osvrtu na srpsku kuhinju savetovali su ga da proba specijalitete sa roštilja, ajvar i sjenički sir.

„Probajte ’jela zemalja koje nisu priznale Kosovo‘ svake nedelje u kafani Pavle Korčagin. Ako pružite podršku ručak će biti besplatan“, usledio je šaljiv komentar.

Bilo je onih koji su mu zamerili što se na Tviteru obratio na latinici.

„Poštovani gospodine ambasadore u Srbiji se čita i piše na našem pismu srpskoj azbuci, te vas najlepše molim da nam se tako i obraćate! Unapred zahvalan.“

Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri stigao je juče u Beograd.

Ambasador Godfri je karijerni diplomata u klasi ministra-savetnika. Od 2015. do 2019. godine bio je najpre ministar-savetnik za politička pitanja, a zatim i zamenik ambasadora SAD u Moskvi. Od 2013. do 2015. godine bio je na čelu Kancelarije za Irak u Birou za Bliski istok Stejt departmenta i ministar-savetnik za politička pitanja u Ambasadi SAD u Bagdadu, od 2012. do 2013. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala