Kremlj: Cilj Rusije u Siriji — političko rešenje

© AP Photo / Baderkhan AhmadPripadnici američkih trupa u blizini sirijskog grada Tel Tamr
Pripadnici američkih trupa u blizini sirijskog grada Tel Tamr - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedini cilj Rusije u Siriji je obezbeđivanje političkog rešenja, integriteta i suvereniteta Sirije, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Što se tiče toga da li treba verovati nekom o nekakvim dogovorima, prvo, to nisu dogovori, to su memorandumi o razumevanju između predsednika dveju zemalja (Rusija i Turska), koji su dogovoreni nakon razgovora“, rekao je Peskov novinarima.

„Drugo, želim da ponovim da je dovoljno setiti se situacije sa Kurdima, koji teško da će poverovati obećanjima svojih nedavnih najbližih partnera“, dodao je on.

Ranije je visoki predstavnik američke administracije izjavio da Vašington poziva Tursku i druge zemlje da budu oprezne prilikom sklapanja dogovora sa Rusijom o Siriji.

Peskov je ponovio da je ruski stav poznat i da sve strane trupe treba da napuste Siriju. On je istakao da se u Siriji samo ruske jedinice nalaze legitimno.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj je potpuno povlačenje svih stranih oružanih snaga sa teritorije Sirije.
„To je stav koji dele Moskva i Damask. Taj cilj je prioritet nakon potpunog političkog rešenja situacije“, zaključio je Peskov.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp saopštio da će manji broj američkih vojnika ostati na teritoriji Sirije na kojoj se nalaze naftna polja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala