Tramp ukinuo sankcije Turskoj

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisPredsednik SAD Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednikom Italije Serđom Matarelom u Beloj kući
Predsednik SAD Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednikom Italije Serđom Matarelom u Beloj kući - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su ukinule sankcije Turskoj, nakon što je američki predsednik Donald Tramp saopštio da su borbene aktivnosti u pojasu tursko-sirijske granice obustavljene i poručio da se ukinu sva ograničenja koja su protiv Ankare ovim povodom uvedena.

„U proteklih pet dana videli smo da se prekid vatre poštuje, i to u većoj meri nego što smo mogli da očekujemo. Turska Vlada nas je danas informisala da će obustaviti borbena dejstva i ofanzivu na Siriju, kao i da će prekid vatre biti stalan“, rekao je Tramp tokom specijalnog obraćanja u Beloj kući.

On je dodao i da je poručio ministru finansija da ukine sve sankcije koje su protiv Turske uvedene 14. oktobra kao odgovor na tursku vojnu operaciju.

Nakon Trampovog obraćanja oglasilo se i Ministarstvo finansija SAD, koje je saopštilo da su ukinute sve sankcije protiv turskog Ministarstva odbrane i Ministarstva energetike, kao i protiv političkih zvaničnika koji su bili obuhvaćeni ovim merama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala