Putin: Rusija će pomagati afričkim zemljama da reše ključne probleme

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin govori na plenarnoj sednici ekonomskog foruma "Rusija-Afrika"
Predsednik Rusije Vladimir Putin govori na plenarnoj sednici ekonomskog foruma Rusija-Afrika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će Rusija nastaviti da pomaže afričkim zemljama kako bi rešili sve aktuelne izazove i probleme.

Između ostalog, kako je pojasnio, Rusija će pomoći afičkim zemljama u vidu rešavanja lokalnih kriza, u borbi protiv terorizma i ekstremizma, kao i u borbi protiv transgraničnog kriminala i trgovine narkoticima.

Predsednik Rusije je istakao i da je Rusija izuzetno zainteresovana za aktivnu saradnju sa liderima afričkih zemalja, po principu ravnopravnosti, prijateljstva i uzajamnog poštovanja.

„Uvek smo podržavali i uvek ćemo to činiti, kada je reč o sprovođenju nezavisne politike zemalja Afrike, kao i po pitanju samostalnog rešavanja problema“, naglasio je Putin na samitu „Rusija-Afrika“, koji se održava u Sočiju.

Podsetimo — tokom samita je više afričkih lidera bilo zainteresovano da proširi saradnju sa Rusijom, kako po pitanju odbrane, tako i po pitanju energetike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala