Predsednik Egipta pozvao Putina na otvaranje izgradnje nuklearne elektrane

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Egipta i Rusije, Abdel Fatah el Sisi i Vladimir Putin
Predsednici Egipta i Rusije, Abdel Fatah el Sisi i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Egipat Rusiju vidi kao pouzdanog partnera u Africi i nada se njenom učešću u infrastrukturnim projektima i energetskom razvoju, izjavio je egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi.
„Smatramo rusku stranu pouzdanim partnerom afričkog kontinenta. Zaista se nadamo da će Rusija raditi u Africi u svim sferama i oblastima, a posebno u razvoju i finansiranju infrastrukturnih projekata, uključujući energetski sektor i izgradnju puteva“, rekao je Sisi na bilateralnom sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita „Rusija-Afrika“. 

On je dodao da je Kairo zainteresovan za razvoj saradnje sa Moskvom u vojno-tehničkoj oblasti, jer „Rusiju smatramo tradicionalnim partnerom u oblasti vojno-tehničke saradnje već decenijama“.

Samit i ekonomski forum „Rusija-Afrika“ održava se u Sočiju 23. i 24. oktobra. Na samit su pozvani lideri sve 54 afričke zemlje, a čak 43 od njih potvrdilo je svoje prisustvo. Kopredsedavajući samita su Rusija i Egipat. Novinska agencija „Rusija danas“ je informacioni partner foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala