„Nije zahtev nego zakonita molba!“ Glavni ruski obaveštajac poslao poruku o centru u Nišu

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaDirektor spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je svesna kako grub pritisak NATO zemlje vrše na Srbiju kako Srpsko-ruski humanitarni centar ne bi dobio specijalni status i to je još jedna potvrda grubog mešanja u unutrašnja pitanja suverene zemlje, izjavio je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.

Odgovarajući na pitanje da li Rusija ostaje pri zahtevu za diplomatskim statusom osoblja u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu — istom kakav pripadnici NATO-a uživaju u Srbiji od 2016. godine, Nariškin kaže da to nije zahtev.

„To nije zahtev, već zakonita molba ruske vlade po tradiciji po kojoj isti status uživa niz zapadnih predstavništava u Srbiji“, rekao je on u intervjuu za RTS.

Komentarišući situaciju na Balkanu, glavni ruski obaveštajac je naveo da je ona veoma napeta, pre svega zbog povratnika koji su se borili na strani terorističkih organizacija.

Prema njegovim rečima, međunarodni terorizam je velika zajednička pretnja Srbiji i Rusiji.

„Zato je bezbednosna situacija veoma složena, kako u Srbiji, tako i u Rusiji. Mi razmenjujemo analitičke ocene razvoja situacije u područjima nestabilnosti. Sprovodimo složene zajedničke operacije radi zaštite zakonitih spoljnih, srpskih i ruskih interesa“, rekao je on.

Nariškin, koji u Srbiji boravi povodom Dana srpske Bezbednosno informativne agencije, prokomentarisao je i saradnju srpskih i ruskih bezbednosnih službi, navodeći da je ona partnerska i da se tiče informacija o planovima i finansiranju terorizma.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala