Zaharova odgovorila Zakerbergu na optužbe o „mešanju Rusije“ u američke izbore

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaOsnivač Fejsbuka Mark Zakerberg na konferenciji u Moskvi
Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg na konferenciji u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga o „mešanju“ Rusije, Irana i Kine u američke izbore 2020. godine.
„Eto, to su vam ’lažne vesti na društvenim mrežama‘. Jeftino“, napisala je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku.

Zakerberg je ranije u intervjuu za „En-Bi-Si njuz“ izjavio da je Fejsbuk navodno zabeležio pokušaje mešanja u američke izbore 2020. godine od strane Rusije, Kine i Irana.

Fejsbuk je u ponedeljak objavio da je blokirao naloge iz Irana i Rusije u okviru borbe protiv stranog uticaja. Na ovim nalozima navodno su objavljivane poruke koje se tiču američkih izbora, životne sredine, rasnih nesuglasica, političkih kandidata i drugih tema.

Predsednik Rusije Vladimir Putin na Ruskoj energetskoj nedelji - Sputnik Srbija
Putin šapnuo američkom novinaru: U poverenju, mešaćemo se u vaše izbore

Ranije je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio da će se u predizbornoj kampanji u Sjedinjenim Američkim Državama gotovo neminovno povući „ruska karta“.

U aprilu ove godine objavljen je izveštaj bivšeg američkog specijalnog tužioca Roberta Milera o „mešanju Rusije“ u američke izbore 2016. godine, „zaveri“ tima američkog predsednika Donalda Trampa sa ruskim vlastima, kao i o tome da li je predsednik SAD opstruirao pravdu. Miler je za prvu tačku izveo pozitivan zaključak, za drugu negativan, a o trećoj nije mogao da donese nedvosmislen zaključak. Izveštaj je objavljen u značajno skraćenoj verziji. Moskva kategorički negira navode o mešanju u izbore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala