Šojgu: Biće potrebna dodatna tehnika za patroliranje severoistokom Sirije

© Sergei GritsRuska vojna policija u Siriji
Ruska vojna policija u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da u Siriji trenutno ima dovoljno ljudstva kako bi se osiguralo patroliranje severoistokom Sirije, ali da je potrebno dopremiti još vojne tehnike.

„Ako govorimo o zadacima koji su se do sada izvodili, tehnike ima dovoljno, ali će u budućnosti biti potrebno još tehnike. Granica je prilično dugačka i patroliranje mora biti ozbiljno kako bi se sprečili bilo kakvi incidenti“, pojasnio je Šojgu.

Prethodno su predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan saopštili da su postigli „sudbonosni dogovor“ po pitanju rešavanje situacije na tursko-sirijskoj granici.

Kako je saopštio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon sastanka dvojice predsednika, Rusija i Turska su se dogovorile da će od srede u podne u zonu koja se nalazi van domašaja turske vojne operacije ući ruska vojna policija i sirijska vojska.

Zadatak ruske vojne policije i sirijskih vojnika je da pomognu Kurdima da se povuku na teritoriju koja je udaljena najmanje 30 kilometara od turske granice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala