Kremlj: Putin razgovarao sa Asadom — Sirija saglasna sa Rusijom

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom u Sočiju
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je nakon razgovora sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom pozvao telefonom sirijskog lidera Bašara el Asada i saopštio mu rezultate pregovora, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, Putin je preneo Asadu da je Turska saglasna sa stavom Rusije da je glavni cilj uspostavljanje i očuvanje teritorijalne celovitosti Sirije.

Peskov je naveo da je Asad tom prilikom rekao da podržava dogovor Putina i Erdogana, te da je izrazio spremnost na to da sirijska vojska, zajedno sa ruskom vojnom policijom, patrolira sirijsko-turskom granicom.

Asad je takođe rekao i da je protiv bilo kakvog zauzimanja teritorije Sirije, te da su za situaciju na severoistoku zemlje odgovorni oni koji imaju separatističke ciljeve.

Peskov je rekao i da je Asad izjavio da je neophodno da se sve izbeglice vrate u Siriju, kao i da će Damask nastaviti da se bori protiv terorizma i okupacije na celoj teritoriji svim zakonskim sredstvima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala