Kosačov: Susret Putina i Erdogana — trijumf diplomatije

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski političar Konstantin Kosačov
Ruski političar Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne odnose Konstantin Kosačov izjavio je da susret predsednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana treba smatrati trijumfom diplomatije i porazom politike pretnji i sankcija.

„Ovo je trijumf diplomatije i poraz politike pretnji i sankcija. Rusija je potvrdila svoju mogućnost da ostvaruje ne samo vojnu, već i političku posredničku misiju kada je reč o sirijskom konfliktu“, istakao je Kosačov.

On je ocenio da je u poslednjih nekoliko godina Rusija postepeno preuzela ključnu ulogu kada je reč o mirovnom procesu u Siriji.

Naglasio je i da je Rusija, u poređenju sa svim onim zemljama koje su pristalice sankcione diplomatije, dokazala da ne koristi svoj položaj na uštrb drugih zemalja i da ume da se dogovara.

„Putin i Erdogan su dokazali da je klasična diplomatija i dalje živa, da najrazličitije strane u teškim trenucima mogu da pronađu izlaz koji bi zadovoljio sve strane i koji se zasniva na razumevanju svih interesa“, zaključio je Kosačov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala