Erdogan: Nama ne treba tuđa teritorija — mi čistimo zemlju od terorista

© REUTERS / HUSEYIN ALDEMIRTurski predsednik Redžep Tajip Erdogan
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je nakon sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom da Ankara nema nameru da zauzima tuđu teritoriju, već da je cilj turske vojne operacije da se Sirija očisti od terorista.

Turski predsenik je istakao da je očuvanje sirijskog teritorijalnog integriteta i suvereniteta nešto ka čemu Ankara teži, kao i da se sve svoje vojne aktivnosti po pitanju likvidacije terorista veoma detaljno planiraju.

Međutim, kako je upozorio Erdogan, ni Turska, a ni Rusija, neće dozvoliti da dođe do porasta separatističkog duha na severu Sirije.

On je ukazao na to da sve kurdske jedinice do srede moraju kompletno da napuste zonu koja se prostire u prečniku od 30 kilometara od granice sa Turskom.

„Sa Putinom sam razgovarao o svim dešavanjima u vezi sa operacijom ’Izvor mira‘. Poštovanom predsedniku Putinu sam detaljno objasnio šta je naš glavni zadatak — to je likvidacija terorističke grupacije DAEŠ-a i Radničke partije Kurdistana, koju Turska smatra terorističkom, ali i osiguranje bezbednog povratka sirijskih izbeglica“, zaključio je Erdogan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala