Tramp: Hilari je poludela

© REUTERS / JEENAH MOONBivša američka državna sekretarka Hilari Klinton
Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp oštro je reagovao na komentar bivše državne sekretarke i njegove protivnice u predsedničkoj trci 2016. godine, Hilari Klinton, koja je optužila više američkih političara za veze sa Rusijom.

„Kao što ste verovatno čuli, nazvali su me velikim ljubiteljem Rusije (zapravo, meni se zaista sviđaju Rusi. Meni se sviđaju svi ljudi!). Hilari je poludela!“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

​Klintonova je 18. oktobra nazvala predsedničku kandidatkinju, demokratu Tulsi Gabard „omiljenim kandidatom Rusa“, a bivšu učesnicu predsedničke trke iz Partije zelenih Džil Stajn — „ruskim agentom“.

Klintonova smatra da bi Gabardova mogla biti kandidovana na izborima kako bi odvukla glasove. Kao odgovor, Gabardova je bivšu državnu sekretarku nazvala personifikacijom korupcije i „pokretačem rata“.

Nakon pobede republikanskog kandidata Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima 2016. godine, Demokratska partija ga je optužila za zaveru sa Moskvom, a Rusiju da se „mešala“ u izborni proces.

Nakon toga je Vašington pokrenuo istragu, ali specijalni tužilac Robert Miler nije našao vezu između Trampa i Rusije. Pri tome je Moskva više puta isticala neosnovanost optužbi i govorila da je čitav skandal samo unutrašnja politička borba u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da se Rusija nikada nije mešala u poslove drugih država.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala