Ruske železnice grade prugu do granice sa Crnom gorom

CC0 / piksabej / Železnica
Železnica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom posete predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji, „RŽD Internešnl“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ sklopili su prvi Aneks o osnivanju Jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova u Republici Srbiji.

Radovi u okviru ovog sporazuma biće usmereni na modernizaciju i rekonstrukciju sistema za signalnu sigurnost i telekomunikacije.

Jedinstveni Dispečerski centar će omogućiti implementaciju novih tehnologija za upravljanje prevoznim procesom i stalnu kontrolu saobraćaja vozova, povećati propusnu moć železničke pruge, optimizovati troškove korišćenja i povećati bezbednost saobraćaja na evropskim saobraćajnim koridorima 10 i 11.

Sporazum predviđa izvođenje niza radova koji obuhvataju izgradnju mreže dispečerskih centara za upravljanje saobraćajem, implementaciju automatizovanog sistema za upravljanje, modernizaciju železničke elektro komunikacije i druge radove.

Prema uslovima potpisanog dokumenta, „RŽD Internešnl“ izrađuje i projekat za rekonstrukciju i modernizaciju železničke pruge Valjevo-Vrbnica-Državna granica sa Crnom Gorom, ukupne dužine 210 kilometara, u cilju daljeg izvođenja radova.

Podsetimo — „RŽD Internešnl“ d.o.o. i „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. potpisali su 17. januara 2019. godine Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji železničke infrastrukture Republike Srbije, kao i izgradnju Jedinstvenog Dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova.

Ugovorom je predviđeno izvođenje radova i isporuka materijala u okviru druge faze rekonstrukcije, modernizacije i izgradnje dvokolosečne železničke pruge za brzinu od 200 kilometara na čas na deonici Stara Pazova-Novi Sad, ukupne dužine 40,44 kilometara, na pruzi Beograd-Budimpešta. Posebno će biti izvedeni radovi na izgradnji elektrotehničke infrastrukture, arhitektonsko-građevinskih i propratnih objekata, elektroenergetskih objekata, radovi na regulisanju vodotokova i uređenju zone eksproprijacije.

Ukupna vrednost ugovora iznosi oko 230 miliona evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala