Dodik: Rusija želi energetski da bude prisutna na prostoru Republike Srpske

© Sputnik / Dejan Simić Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na prikazu vojne sposobnosti „Sloboda 2019“Milorad Dodik na prikazu vojne sposobnosti „Sloboda 2019“
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na prikazu vojne sposobnosti „Sloboda 2019“Milorad Dodik na prikazu vojne sposobnosti „Sloboda 2019“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Rusija želi da gradi gasovod i bude prisutna na prostoru Republike Srpske.

Dodik, koji je juče u Beogradu razgovarao sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedovim, rekao je da Rusi imaju interes da svoje energente, u čemu su veoma bogati, distribuiraju širom sveta.

„U tom pogledu je njihov interes jasan. Oni žele da grade gasovod i žele da sa stanovništa energenata budu prisutni na ovom prostoru“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je naveo da to nekima ne odgovara i da Amerikanci hoće da se prodaje gas koji se komprimuje iz Amerike, ali je to nazvao odnosima velikih koji imaju svoje interese.

„Mi ovde treba da izaberemo ono što je jeftinije i za nas dugoročno sigurnije“, ocenio je Dodik.

Dodik je istakao da je susret sa ruskim premijerom prošao u prijateljskom razgovoru, kao i da su pričali o poziciji Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala