Sirijska vojska vodi borbe sa militantima na granici sa Turskom

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaPripadnici sirijskih vladinih snaga u blizini granice sa Turskom
Pripadnici sirijskih vladinih snaga u blizini granice sa Turskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska ušla je u boj protiv militanata koje podržava Turska u predgrađu pograničnog grada Ras el Ajn, javila je sirijska novinska agencija SANA.

Agencija navodi da su jedinice sirijske vojske sprečile pokušaj militanata da zauzmu teritoriju pod njihovom kontrolom u selu Ahras u oblasti Tal Timr u provinciji Hasaka, i da su stupile sa njima u borbu.

U saopštenju se dodaje da su militanti takođe zarobili dva sela u blizini Ras el Ajna i presekli put koji povezuje Tal Timr sa tim pograničnim gradom.

Sirijska armija je 17. oktobra u pravcu Kobanija uputila kolonu artiljerije radi pojačavanja položaja na granici.

Autonomna administracija severoistoka Sirije ranije je objavila da je postigla dogovor s Damaskom, prema kojem je sirijska armija dužna da zauzme teritorije duž severne granice radi odbijanja „turske agresije“. Vladine snage su ušle u niz naselja u provinciji Raka i na severu Alepa.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da je počela operacija „Izvor mira“ na severu Sirije, usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije „Islamska država“ (DAEŠ).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala