Medvedev na osam lokacija u Beogradu, većina ulica se zatvara

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaPredsednici vlada Srbije i Rusije Ana Brnabić i Dmitrij Medvedev na aerodromu u Beogradu
Predsednici vlada Srbije i Rusije Ana Brnabić i Dmitrij Medvedev na aerodromu u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, danas su u Beogradu na snazi vanredne saobraćajne mere i veći broj ulica biće zatvoren za saobraćaj.

Medvedev će u srpskoj prestonici provesti blizu 10 sati. Njegova poseta je „aktivna“ jer uključuje obilazak oko osam lokacija u gradu, zbog toga će veći broj ulica tokom čitavog dana biti zatvoren.

Kako prenose mediji, maršruta kojom će se Medvedev kretati nije poznata, ali se pretpostavlja da će auto-put biti zatvoren nekoliko puta u toku dana.

Zbog posete su zatvoreni delovi Novog Beograda, Batajnice, Zemuna, a biće zatvoren i Terazijski tunel, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, potez oko Kalemegdana, Ulica Kneza Miloša, Topčiderska zvezda.

Nakon vojne vežbe na aerodromu u Batajnici, Medvedev će doći u Palatu Srbija, gde će ga dočekati premijerka Ana Brnabić, posle odlazi u Skupštinu Srbije gde će se obratiti poslanicima, a očekuje se da će oko 16.30 časova položiti vence na Spomen-groblje Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a kako mediji prenose, prošetaće i do Kalemegdana, prenosi Tanjug.

© Sputnik / Dejan SimićPremijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev sa delegacijom i predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Medvedev na osam lokacija u Beogradu, većina ulica se zatvara - Sputnik Srbija
Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev sa delegacijom i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Ruski premijer se potom ponovo vraća u Palatu Srbija, gde će razgovarati sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, nakon čega će zajedno prisustvovati i Svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu u Sava centru.

Za kraj posete, za ruskog premijera biće organizovana svečana večera i kulturno-umetnički program u Domu garde na Topčideru. Povratak za Rusiju očekuje se oko ponoći.

Prema pisanju medija, Medvedeva u Beogradu čuva više od 5.000 srpskih policajaca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbednjaka.

Bezbednost u gradu je zbog njegove posete takođe podignuta na najviši nivo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala