Vovan i Leksus ubedili guvernera Aljaske da Rusija planira aneksiju poluostrva

CC0 / Pixabay / Enkoridž, najveći grad američke savezne države Aljaska
Enkoridž, najveći grad američke savezne države Aljaska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski prankeri Vovan i Leksus uspeli su da ubede guvernera Aljaske Majka Danlivija da Rusija namerava da anektira Aljasku. Prankeri su se američkom političaru predstavili kao bivši ukrajinski premijer Vladimir Grojsman i bivši ukrajinski ambasador u SAD Valerij Čalij.

Snimak razgovora je objavljen na Jutjub kanalu prankera.

Oni su tokom razgovora uspeli da ubede guvernera da Moskva u Vašingtonu „sprovodi kampanju“ u koju se uključio i popularni reper „50 sent“. On, navodno, peva pesme u kojima zahteva da se Aljaska preda Rusiji, jer ih ujedinjuju „sauna, votka, harmonika i losos“.

Vovan i Leksus su, takođe, rekli Danliviju da je „opasnog ruskog pevača“ Nikolaja Rastorgujeva potrebno uneti u američki sankcioni spisak, privesti i saslušati.

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaRuski prankeri Vovan i Leksus
Vovan i Leksus ubedili guvernera Aljaske da Rusija planira aneksiju poluostrva - Sputnik Srbija
Ruski prankeri Vovan i Leksus

Prema rečima prankera, lukavi plan Rusije zasniva se na tome da se održi lažni referendum o nezavisnosti Aljaske, pre nego što se pokrene procedura njenog uključivanja u sastav Rusije.

„Čak mogu da navedem i imena. To je, na primer, Ksenija Sobčak, ona je rođaka predsednika Putina, televizijska voditeljka. Ona dolazi s misijom i nezvanično razgovara s predstavnicima raznih političkih snaga, civilnih snaga. Ona se sprema za Aljasku da bi tamo organizovala neke provokacije“, navodi pranker koji se predstavio kao premijer Ukrajine.

„Obavezno ćemo preneti informaciju o kojoj govorite Vašingtonu“, obećao je Danlivi.

Drugi pranker ubeđuje guvernera da Rusija već sprovodi kampanju ujedinjenja Aljaske. Danlivi odgovara tvrdnjom da su do njega već stigle glasine o tome, ali da ne zna ništa precizno.

„To se događa upravo sada, u Vašingtonu. Upravo sada. Ispod prozora naše ambasade održava se koncert ruskih izvođača. Popularni ruski rep izvođači — ’50 cent‘ peva pesmu u kojoj zahteva da se Aljaska vrati Rusiji i zastrašuje posledicama. U pesmi se govori o tome da Aljasku s Rusijom ujedinjuju sauna, votka, harmonika i losos. Otvoriću prozor da biste mogli da čujete“, kaže sagovornik guvernera, nakon čega se u snimku na ruskom jeziku čuje pesma grupe „Ljube“ — „Ne glupiraj se, Ameriko“.

Prema rečima jednog od prankera, mnogo srećnih Amerikanaca sluša koncert.

Oni uveravaju Danlivija da je izvođač pesme Nikolaj Rastorgujev „veoma opasan čovek koga treba uhapsiti i ispitati“, jer se bavi subverzivnom delatnošću i deli ljudima novac.

Guverner koji žuri na sledeći sastanak pita kako se piše to prezime. Sudeći po priloženom snimku, razgovor prankera s guvernerom Aljaske održan je pre nekoliko meseci, ali je objavljen tek danas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala