Još jedan „trampizam“: SAD i Italija se „druže“ još od vremena drevnog Rima

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisPredsednik SAD Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednikom Italije Serđom Matarelom u Beloj kući
Predsednik SAD Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednikom Italije Serđom Matarelom u Beloj kući - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp je na sastanku sa italijanskim kolegom Serđom Matarelom izjavio da kulturne veze dveju zemalja postoje „još od drevnog Rima“.

„Sjedinjene Američke Države i Italiju vezuju zajedničko kulturno i političko nasleđe koje datira hiljadama godina od vremena drevnog Rima“, izjavio je Tramp, navodi se na nalogu Bele kuće na Tviteru.

​Korisnici društvenih mreža bili su iznenađeni Trampovim nepoznavanjem istorije.

​„Lekcija iz istorije: drevni Rim nastao je u VIII veku pre nove ere, a pao u V veku nove ere. Sjedinjene Američke Države usvojile su Deklaraciju o nezavisnosti 1776. godine. Nedostaje mi predsednik koji poznaje istoriju“, napisao je jedan od pratilaca predsednika.

​Međutim, bilo je i onih koji Trampove reči smatraju metaforom koja ističe pravnu povezanost drevnih rimskih zakona sa Ustavom SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala