Zaharova o Severodvinsku: Diplomate SAD stalno pokušavaju da uđu u zabranjene regione

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici američke ambasade u Rusiji stalno pokušavaju da upadnu u zabranjene regione Ruske Federacije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova povodom incidenta sa američkim diplomatama u Severodvinsku.

Kako je pojasnila, američke diplomate uopšte nisu uhapšene u Severodvinsku, već im je zabranjen pristup tom gradu, te su oni već krenuli putem ka Moskvi.

Zaharova je takođe ocenila i da je komentar američke ambasade povodom tog incidenta u najmanju ruku „neverovatan“, te je pozvala ambasadu da ispriča javnosti šta se zaista dogodilo.

„Videli smo komentar ambasade i Stejt departmenta. To je sve neverovatno, čak i zabavno. Čini mi se da je vreme da kažu šta se zapravo dogodilo“, kazala je.

Takođe je rekla i da zvanična Moskva očekuje od američke ambasade odgovor na pitanje zbog čega izbegava da obaveštava ruske vlasti o kretanju svojih diplomata po teritoriji Ruske Federacije.

Podsetimo — troje američkih diplomata skinuti su sa voza u blizini severnog ruskog grada Severodvinska, zato što su u tu teritoriju ušli bez adekvatne dozvole.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala