UEFA pokrenula postupak protiv FSCG zbog dešavanja u Prištini

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaUEFA
UEFA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Disciplinska komisija UEFA pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore zbog dešavanja na utakmici sedmog kola kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020. između selekcija Kosova i Crne Gore.

Na danas održanoj sjednici Disciplinska komisija UEFA je, na osnovu zvaničnih izvještaja službenih lica, pokrenula postupak zbog nereda u kojima su učestvovali navijači dvije selekcije.

Fudbalskom savezu Crne Gore na teret se stavljaju prekršaji iz Člana 16 Disciplinskog pravilnika — ubacivanje objekata i neredi među navijačima, koji su se dogodili u osmom minutu susreta odigranog na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini. U izvještaju delegata navodi se da su navijači Kosova gestovima provocirali navijače Crne Gore, nakon čega je došlo do sukoba između navijača Crne Gore i obezbjeđenja.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv Fudbalskog saveza Kosova zbog ubacivanja objekata — gađanja navijača gostujuće selekcije.

Konačnu odluku Disciplinska komisija UEFA donijeće na narednoj sjednici koja će se održati 21. novembra 2019. godine.

Podsjetimo, utakmicu u Prištini obilježili su tuča navijača Crne Gore i Kosova, skandiranje OVK, kao i zviždanje crnogorskoj himni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala