Patrušev: Partnerstvo Rusije i Kine najvažniji faktor stabilnosti u svetu

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saradnja Rusije i Kine se učvrstila kao jedan od najvažnijih faktora za stabilizovanje međunarodne situacije, izjavio je sekretar Saveza za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev na sastanku sa članom Politbiroa CK Komunističke partije Kine Janom Đečijem u Brazilu.

Patrušev je kineskom kolegi čestitao 70. godišnjicu osnivanja Kineske Narodne Republike i podsetio da je Sovjetski Savez bio prva država koja je uspostavila diplomatske odnose s Kinom.

„Sedamdeset godina Rusija i Kina su strateški partneri. Bilateralna saradnja je postigla izuzetno visok nivo i postala uzor za izgradnju dijaloga velikih država“, rekao je Patrušev.

On je naglasio da se ruska strana zalaže za dalje produbljivanje rusko-kineskog dijaloga o pitanjima bezbednosti.

Jan Đeči je zahvalio Patruševu za čestitku povodom 70. godišnjice Kineske Narodne Republike.

„Spremni smo da zajedno s ruskim partnerima, zajedničkim naporima, svestrano realizujemo dogovore koje su postigli naši lideri, da stalno jačamo naše političko uzajamno poverenje, da jačamo stratešku saradnju, da širimo praktičnu saradnju u svim sferama kako bismo stimulisali još dinamičniji razvoj kinesko-ruskih odnosa“, rekao je Jan Đeči.

Patrušev boravi u dvodnevnoj poseti Brazilu, gde se održava godišnji susret visokih predstavnika zemalja BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika) za pitanja bezbednosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala