Kremlj: Situacija u Siriji nategnuta, to će biti glavna tema razgovora Putina i Erdogana

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaArhangelski sabor, zvonik Ivana Velikog i Veliki kremaljski dvorac u moskovskom Kremlju
Arhangelski sabor, zvonik Ivana Velikog i Veliki kremaljski dvorac u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj situaciju na severu Sirije, gde turske snage sprovode vojnu operaciju, vidi kao nategnutu, stoga će predsednici Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan upravo o tome i razgovarati prilikom posete turskog predsednika Moskvi, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Kao što znate, UN su izrazile duboku zabrinutost povodom humanitarne situacije i po pitanju pokretanja novog talasa migranata u susedne zemlje. Putin je takođe tokom prethodnog telefonskog razgovora izrazio zabrinutost. Naš stav je svima poznat, on se nije promenio“, rekao je.

Peskov je takođe ocenio da je situacija na severu Sirije poprilično nategnuta, te da će upravo ona biti glavna tema sastanka Putina i Erdogana, ali da će tom prilikom razgovarati i o drugim pitanjima bilateralnih odnosa.

Osvrnuo se i na pismo koje je američki predsednik Donald Tramp nedavno uputio svom turskom kolegi, rekavši da je stil kojim je pismo napisano „krajnje neobičan“.

„Takav stil pisanja retko kada je moguće videti, kada je reč o prepiskama državnih lidera. Veoma neobično pismo“, ocenio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala