FSB: SAD nedavno pomogle Rusiji da spreči terorističke napade

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB privode kriminalce
Pripadnici FSB privode kriminalce - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države dostavile su Rusiji informacije o pripremama terorističkih napada na ruskoj teritoriji, rekao je novinarima direktor Federalne službe bezbednosti Rusije Aleksandar Bortnikov.

Prema njegovim rečima, SAD i Rusija i dalje razmenjuju informacije o pripremama terorističkih napada i pružaju međusobnu pomoć u istragama o napadima koji su se već dogodili.

SAD su, kako je podsetio Bortnikov, ranije upozorile ruske snage bezbednosti o terorističkom napadu koji je pripreman u Kazanskom hramu u Sankt Peterburgu, a Rusija je pomogla Amerikancima da istraže teroristički napad tokom Bostonskog maratona.

„Sasvim nedavno Amerikanci su nam, takođe, dostavili informacije o konkretnim osobama, planovima za napade na teritoriji naše zemlje“, rekao je Bortnikov u Sočiju nakon savetovanja šefova specijalnih službi država-partnera FSB.

General nije hteo da navodi detalje. On je ranije saopštio da je od početka godine u Rusiji sprečeno 39 terorističkih napada.

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaDirektor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije Aleksandar Bortnikov govori na Konferenciji o međunarodnoj bezbednosti u Moskvi
FSB: SAD nedavno pomogle Rusiji da spreči terorističke napade - Sputnik Srbija
Direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije Aleksandar Bortnikov govori na Konferenciji o međunarodnoj bezbednosti u Moskvi

Prema rečima Bortnikova, Rusija i SAD obnavljaju i kontakte u vezi s pitanjima sajber-bezbednosti, a njihov dijalog se odvija u formatu „2 + 2“ u Ženevi.

„Održavamo radne kontakte na nivou naših eksperata i rukovodilaca specijalnih odreda sa Centralnom obaveštajnom upravom, Federalnim istražnim biroom, Agencijom za borbu protiv narkotika“, rekao je Bortnikov.

On je naglasio da je FSB uvek održavala kontakte s američkim specijalnim službama bez obzira na spoljnopolitičku situaciju.

„Politika je politika, a rad na nivou neposrednih izvršilaca treba da bude stalan, od toga mnogo zavisi“, rekao je Bortnikov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala