Završen sporazum EU sa Velikom Britanijom, dogovor o „bregzitu“ možda sutra

© REUTERS / Stefan WermuthBregzit
Bregzit - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da je sporazum sa Velikom Britanijom o izlasku iz Evropske unije finalizovan i da bi potencijalno mogao da bude dogovoren sutra na samitu Evropskog saveta.

„Želim da verujem da je sporazum finalizovan i da ćemo ga podržati sutra“, rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a prenosi Rojters.

Rojters je ranije danas preneo izjavu neimenovanog zvaničnika EU koji je rekao da je privremeni tehnički sporazum o „bregzitu“ između Evropske unije i Velike Britanije bio danas popodne u Briselu u velikoj meri spreman i da ga je očekivala sveopšta podrška.

On je precizirao da su dogovoreni ujednačeni uslovi i carine, kao i saglasnost Parlamenta Severne Irske svake četiri godine.

Zvaničnik je dodao da je potrebna saglasnost britanske Vlade da bi sve to bilo pokrenuto.

Portparol Britanskog premijera Borisa Džonsona izjavio je ranije da je premijer rekao ministrima iz svoje Vlade da postoji šansa da se postigne dogovor o novom sporazumu o „bregzitu“ sa Evropskom unijom, ali da dogovor još nije postignut, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala