Zahtev Kijeva da se raspuste DNR i LNR protivreči Minskom sporazumu

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaPripadnici oružanih snaga Donjecke Narodne Republike u blizini sela Petrovsko u Donjeckoj oblasti
Pripadnici oružanih snaga Donjecke Narodne Republike u blizini sela Petrovsko u Donjeckoj oblasti  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zahtev Kijeva da se raspuste samoproglašene Donjecke i Luganske narodne republike protivreče Minskom sporazumu i čine njegovo ispunjavanje nemogućim, izjavila je stalna predstavnica DNR u kontakt grupi za rešavanje krize u Donbasu i ministarka inostranih poslova DNR Natalija Nikonorova.

„Predstavnici Ukrajine jaki su tek posle borbe — na zasedanju kontakt grupe od njih su se mogla čuti samo neubedljiva opravdanja za propast povlačenja snaga kod Petrovska i Zolota. Zatim je preko Fejsbuka postalo poznato da je Ukrajina, navodno, saopštila još neke zahteve“, navela je Nikonorova.

Prema njenim rečima, takve „fantazije predstavnika Kijeva mogu da dovedu samo do toga da Ukrajina kao država postepeno postane mit“.

Zahtevi koji su saopšteni potpuno protivreče suštini Minskog sporazuma i čine ga potpuno nemogućim. Samo sa DNR i LNR, u skladu sa kompleksom mera, moguće je bilo šta usaglasiti kada je reč o rešavanju sukoba u Donbasu. Negiranje te činjenice jeste put nikuda, država se rasipa, a preostali deo se drži samo na laži“, rekla je Nikonorova.

Ona je dodala da takva retorika „samo produbljuje jaz između Donbasa i Kijeva, stvarnosti i izmišljotina“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala