Stoičkov kritikovao huligane, a onda zaplakao pred milionima gledalaca (video)

© AP Photo / Tony UzunovHristo Stoičkov
Hristo Stoičkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hristo Stoičkov nije mogao zadržati emocije gostujući u jednoj TV emisiji nakon velike blamaže bugarskih huligana...

Cela „država“ digla se na noge nakon rasističkog skandala u Sofiji, a jedan od onih koji je to najemotivnije doživio, jeste Hristo Stoičkov.

Legenda bugarske reprezentacije i Barselone nije ostala mirna u jednoj američkoj TV emisiji na španskom jeziku, a koja se dotakla velike sramote.

„Utakmice na kojima se tako nešto događa, treba prekidati odmah. Klubovi i reprezentacije, tj. savezi čiji navijači tako nešto rade, moraju se, kao što se jednom napravilo engleskim klubovima, izbaciti iz svih međunarodnih takmičenja na pet godina. Navijačima zabraniti pristup na tribine stadiona“, vikao je Stoičkov, pa ganuto i posramljeno pognuo glavu kad ga je voditeljka pitala: „Da se razumemo: i klubove i reprezentacije?“

„Da! Misliš da mi nije teško to reći o mom narodu i o mojoj zemlji, da je meni lako ovo govoriti?! Teško mi je!“, rekao je Stoičkov, pa pognuo glavu da se ne vidi kako plače.

„Legendo, ti ovo nisi zaslužio“, samo su neke od poruka koje je dobio nakon emotivne reakcije, prenela je RTRS.

Svetom su odjeknule scene kako bugarski navijači tokom cele utakmice tamnopute engleske fudbalere vređaju majmunskim glasovima i nacističkim pozdravima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala