Naoružani Grci napali navijače BiH

© AP Photo / Petros GiannakourisGrčka policija
Grčka policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Navijači Grčke su sinoć pola sata posle ponoći s palicama i pištoljima opkolili hotel u kojem su bili navijači Fudbalske reprezentacije BiH, javlja reporter „Avaza“ iz Atine.

„Četvorica su nam prišla u hotelskoj bašti, a njih još dvadesetak je čekalo ispred. Tražili su da skinemo majice i da vide imamo li tetovirane ’svastike‘“, rekao je jedan od navijača Bosne i Hercegovine.

Navodno se radi o navijačima AEK-a, koji ne simpatišu naciste.

„Sreća je da smo bili prisebni, a i oni su videli da smo normalni, tako da tokom razgovora s njihovim vođom nije došlo do težeg incidenta. Na kraju je taj vođa, koji ima između 40 i 50 godina, pozvao huligane da odu, nakon što su nam uzeli zastave, šalove i ostale rekvizite“, rekao je navijač Bosne i Hercegovine.

Incident se dogodio u atinskom kvartu koji se nalazi deset minuta hoda od strogog centra grada, u koji policija ne zalazi. Na kraju se sve dobro završilo, jer je neko od huligana uzviknuo da dolazi policija.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Olimpijskom stadionu „Spiridon Luis“ u Atini od Grčke rezultatom 2:1 u susretu 8. kola kvalifikacija grupe J za Evropsko prvenstvo 2020.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala