Moskva: Američke diplomate su očigledno zalutale, poklonićemo im mapu Rusije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije potvrdilo je da su američke diplomate, udaljene iz voza u Severodvinsku, bile u zvaničnoj poseti: oni su obavestili Ministarstvo odbrane Rusije o svojim planovima, ali su saopštili da planiraju da posete Arhangelsk, navedeno je u saopštenju.

Ataše za štampu Ambasade SAD u Rusiji Rebeka Ros je ranije saopštila da su američke diplomate bile u Nenoksu u okviru zvanične posete.

„Potpuno potvrđujemo komentar Ambasade SAD da je to bila zvanična poseta i da su obavestili Ministarstvo odbrane Rusije o svojim planovima. Samo što su naveli da nameravaju da posete Arhangelsk, a našli su se na putu za Severodvinsk“, navedelo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Mediji su ranije objavili informaciju da su trojica američkih diplomata udaljena sa voza iz Nenoksa ka Severodvinsku, pošto se ta teritorija nalazi u posebnoj zoni i pošto se u ponašanju diplomata uočene naznake administrativnog narušavanja.

„Očigledno su zalutali. Spremni smo da poklonimo Ambasadi SAD mapu Ruske Federacije“, navedeno je u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala