Kosovsko tužilaštvo traži pritvor za Basaru

© I. Radulović / Večernje novostiVozila kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici
Vozila kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sulj Hodža, kosovski tužilac, izjavio je da je od Osnovnog suda u Prištini zatražio pritvor za Radeta Basaru, uhapšenog službenika policije u severnom delu Kosovske Mitrovice. Basara je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

„Jedan policajac je uhapšen, a za drugim se i dalje traga. Istraga je proširena i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Intervjuisao sam uhapšenu osobu i zatražio pritvor za njega“, rekao je Hodža na konferenciji za medije u Prištini, preneo je javni servis.

Osoba za kojom se traga je Željko Bojić, šef operative policije na severu Kosova. On u trenutku pretresa nije bio u stanu, a policija je uhapsila njegovog sina Vasilija Bojića zbog, kako tvrdi, ilegalnog posedovanja oružja.

„Osoba kod koje je pronađeno oružje nije tražena i nakon ispitivanja je puštena. Osumnjičena je za ilegalno posedovanje oružja“, rekao je Hodža.

Portparol kosovske policije Baki Keljani je na konferenciji preneo da je u jutrošnjoj akciji bilo uključeno 100 pripadnika policije.

„Kosovska policija je u ranim jutarnjim časovima, u severnoj Mitrovici, sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres Posebnog odeljenja Osnovnog suda. Uhapšen je osumnjičeni srpski policajac R. B, dok se za drugim osumnjičenim policajcem traga“, rekao je Keljani.

Tokom akcije zaplenjeno je šest komada različitog oružja i elektronske opreme.

Jutros oko 5.50 došlo je više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice, koja je sprovela je akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala