Kim na belom konju sa svete planine poručio Americi: Naše stradanje prerasta u gnev (foto)

© KCNA KCNAKim Džong Un na planini Pektu jaše belog konja
Kim Džong Un na planini Pektu jaše belog konja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un popeo se danas, jašući na belom konju, na Pektu, najvišu planinu u zemlji koja ima veliki simboličan značaj za dinastiju Kim.

U seriji fotografija koje je objavila državna agencija KCNA vidi se kako Kim jaše po snegom prekrivenoj planini.

„Ovo je veliki događaj koji ima ogroman značaj za našu revolucionarnu istoriju. Ovaj gest pokazuje duh našeg lidera koji nepokolebljivo vodi našu domovinu na putu pravde i pravednosti u borbi protiv zemalja koje u svojim rukama imaju ogromnu silu“, navodi agencija.

Nakon što se popeo na planinu, ​Kim je kritikovao politiku sankcija koju sprovode SAD rekavši da stradanje severnokorejskog naroda zbog toga polako, ali sigurno „prerasta u gnev“.

Inače, kako podsećaju mediji, to nije prvi put da se Kim popeo na planinski vrh visok 2.750 metara, a analitičari kažu da takav postupak obično prethodi objavama nekih velikih odluka.

S tim u vezi južnokorejska agencija Jonhap podseća da je Kim posetio ovu planinu u februaru 2013. godine pred kažnjavanje svog ujaka Ćan son Teka, zatim 2014. uoči godišnjice smrti svog oca, kao i 2017. godine pred uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Južnom Korejom.

Planina Pektu ima posebno mesto u identitetu zemlje i smatra se rodnim mestom Kim Džong Ila, oca Kim Džong Una.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala