Ankara: Odgovorićemo na američke sankcije

© AP Photo / Burhan OzbiliciMinistar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu
Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ankara će odgovoriti na sankcije SAD uvedene zbog turske operacije u Siriji, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

„Očigledno je da Tramp pod pritiskom unutarpolitičkih faktora preduzima protiv nas određene korake. Nikakve sankcije i pretnje nisu prihvatljive. Odgovorićemo na te sankcije“, rekao je Čavušoglu obraćajući se turskom parlamentu.

Predsednik SAD Donald Tramp je ranije potpisao ukaz o uvođenju sankcija Turskoj zbog situacije na severoistoku Sirije, gde je Ankara pokrenula ofanzivu protiv kurdskih formacija.

Tramp je opisao širok spektar mogućih sankcija protiv Turske u budućnosti, uključujući finansijske. Za sada su se na sankcionom spisku našla ministarstva odbrane i energetike Turske, kao i resorni ministri i zamenik predsednika vladajuće turske Partije pravde i razvoja.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da je počela operacija „Izvor mira“ na severu Sirije, usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ.

Turska avijacija je istog dana bombardovala grad Ras el Ajn i niz drugih sirijskih gradova na granici dveju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dela operacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala