Vučić: Povlačenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu — mala taktička pobeda

© PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da povlačenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu predstavlja malu taktičku pobedu, a povodom nalaza prištinskih lekara da nije bilo trovanja članova CIK-a upitao je Evropsku uniju da li će reagovati kako bi Srbija bila zaštićena od beskrupuloznih laži.

Vučić je upitao Uniju i portparolku EU Maju Kocijančič jer je, kaže, video izjavu da su budno pratili sve što se dešava sa kovertama iz centralne Srbije, pošto su prištinski lekari potvrdili da nije bilo trovanja, a pritom su, navodi, lagali ceo svet da su Srbi teroristi, kada će reagovati i hoće li reći nešto da bi Srbija i Srbi bili zaštićeni od „takvih silnih i beskrupuloznih laži“.

Aleksandar Vučić je upitao predstavnike Velike Britanije da li će prihvatiti da na zvaničan susret odu sa nekim od predstavnika bilo koje zemlje, a da iza njega stoji zastava treće države, kao što na jednom sastanku iza Aljbina Kurtija i britanskog ambasadora stoji albanska zastava, preneo je javni servis.

„Pitam da li bi oni tako prihvatili da se slikaju i objave fotografiju sa Miloradom Dodikom, a da iza njih bude zastava treće države. Videćete da bi odgovor bio negativan. Čini mi se da to govori o principijelnosti mnogih oko nas“, istakao je Vučić.

Navodi da će iz razloga učtivosti čekati odgovore, i o trovanju, „trovanju na nacionalnoj osnovi“, koje se desilo, navodi, sa jednim ciljem — da se ukinu Srbi, a da se ostave „samo oni poslušni i odani“.

„Srećom, oni ponavljaju iste greške kao i mi devedesetih godina. Nisam znao da je Kurti kandidat za premijera Albanije. Zanima me kada se ta promena politike desila“, istakao je Vučić.

Očekivana pobeda u Interpolu

Za Interpol je, kaže, rekao da očekuje pobedu.

„Ne volim te prevelike reči, da seirimo i da se radujemo, jer nismo strateški rešili problem. To je jedna mala taktička pobeda važna za nas. Mislim da bi taj rezultat bio nepovoljniji za njih nego prošli put“, naveo je Vučić.

Znali su, kako je rekao, od početka da neće uspeti, ali su mislili da će im trend biti povoljniji nego u Emiratima.

„Međutim, kada su shvatili da bi trend bio još nepovoljniji, kada su shvatili da je još veći broj zemalja nego prošli put ili uzdržan ili protiv, onda su od toga odustali. I to nije glupa odluka, jer sada njihovi građani neće moći da vide koliko su zemalja izgubili u međunarodnoj zajednici“, naveo je predsednik.

Država spremna da ponudi velike subvencije za unapređenje taksi službe

Razgovor sa taksistima, kako je kazao, nije bio lak.

„Nije to bio lak razgovor, jer ljudi izdržavaju porodice. Nije to lako ni za nas. Ali sam ih molio već danima i hvala im na razumevanju. Ostaje težak posao u svakom slučaju“, rekao je Vučić.

Za građane je najvažnije da taj proces više nije blokiran.

„Oni su, video sam, potpuno posvećeni unapređenju svoje službe. Da ta taksi vozila izgledaju kao u Madridu, da ih prepoznajete, da ta usluga bude na najvišem nivou. Država je spremna da ponudi velike subvencije za to. To će nam ulepšati grad, kao što će izgledati novi autobusi kad stignu koje ćemo gledati da sve unisono ofarbamo“, istakao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala