Stefanović za Sputnjik: Pobedila je pravda

© Sputnik / Dejan SimićMinistar policije Nebojša Stefanović na prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu
Ministar policije Nebojša Stefanović na prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovo je povuklo kandidaturu za članstvo u Interpolu jer su shvatili da nemaju dovoljno glasova za prijem. Ovo je za Sputnjik potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji se trenutno nalazi u Čileu na 88. zasedanju Generalne skupštine Interpola.

On kaže da su imali razgovore sa predsednicima vlada i država koje su članice Generalne skupštine Interpola, faktički da su razgovarali sa svima.

„Vodili smo borbu i pokazivali da bi prijem Kosova bio nepoštovanje međunarodnog prava i Rezolucije UN 1244, ali i politizacija policijske organizacije kakva je Interpol. Drago mi je da smo upravo ogromnim radom svih onih koji su se angažovali u ovom postupku, cela delegacija, delegacija Republike Srbije, doveli do toga da kad je postalo potpuno izvesno da neće biti dovoljne većine za prijem takozvanog Kosovo u Interpol, da su povukli aplikaciju. Trenutno očekujemo i zvaničnu potvrdu predsedavajućeg Generalne skupštine Interpola, da je tačka povučena sa dnevnog reda“, izjavio je za Sputnjik srpski ministar policije i zahvalio se svim građanima Srbije zbog poverenja koje su ukazali.

Stefanović je dodao i da misli da je ovo zaista veliki diplomatski uspeh, ali isto tako i uspeh u poštovanju međunarodnog prava i očuvanju Interpola kao policijske organizacije. 

Kosovu je ovo deveti put da aplicira za članstvo u ovu organizaciju i isto toliko puta je i odbijeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala