Šef misije OEBS-a pokazao demonstrantima srednji prst

© Sputnik / Taras Lariohin / Uđi u bazu fotografijaSedište Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS)
Sedište Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef misije OEBS-a u Albaniji Bernd Borhart pokazao je demonstrantima u Tirani srednji prst, ali se nakon kritika javnosti i medija izvinio preko društvenih mreža.

Stanovnici okruga Astir u albanskoj prestonici održavaju proteste zbog rušenja njihovih domova tokom izgradnje obilaznog kružnog puta. Oni svoje neslaganje sa metodama sprovođenja infrastrukturnog projekta izražavaju pod parolom upućenom premijeru Ediju Rami — „Ramo, napolje!“

​Učesnici demonstracija snimili su i objavili na društvenim mrežama trenutak kada je šef stalne misije OEBS-a, koji je prolazio pored demonstranata, dva puta u njihovom pravcu uputio uvredljiv gest sa srednjim prstom. Snimak je izazvao ogorčenje medija i javnosti, a članovi opozicione Demokratske partije tražili su njegovo opoziv.

„Želeo bih iskreno da se izvinim onima koji su se juče mogli uvrediti. Poštujem pravo Albanaca da mirno protestuju“, napisao je Borhart na Tviteru Misije OEBS-a.

​Borhart je iskusan nemački diplomata. Od 2007. do 2010. bio je nemački ambasador u Tirani, a u oktobru 2016. preuzeo je rukovodstvo nad Misijom OEBS-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala