Rusija o bombardovanju navodne bolnice u Siriji: Nasankali su vas

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov
Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov odbacio je optužbe američkog lista „Njujork tajmsa“ da je Moskva odgovorna za bombardovanje bolnice u Siriji, naglasivši da je u pitanju manipulacija informacijama od strane terorista i britanskih specijalnih službi.

„Upoznati smo sa člankom ovog američkog lista o navodnom gađanju sirijskih bolnica od strane ruske vojske. Prvenstveno želimo da izrazimo žaljenje što je ’Njujork tajms‘ postao žrtva manipulacije terorista i britanskih specijalnih službi“, istakao je.

Konašenkov je naglasio i da, uprkos onome što piše u tekstu ovog lista, realnost na terenu u zoni deeskalacije u Idlibu izgleda tako što su građani i dalje pod kontrolom terorističke organizacije „Nusra front“.

„Bombardovana bolnica o kojoj piše američki list je zapravo dobro branjeni bunker terorista u pećini. Taj bunker je već videlo oko 80 novinara“, naveo je.

„Čudno mi je što se nijedan novinar nije zapitao zbog čega se ta navodna bolnica za civile nalazi daleko od grada u kojekakvoj pećini, gde ne postoje nikakvi uslovi za lečenje građana“, zaključio je Konašenkov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala